top of page

"BindDing verrijkt je leven, ook als je al een sociaal netwerk hebt" | Yvette's BindDing verhaalYvette van Heijningen is een 43-jarige vrouw uit Zwolle. Yvette leidt een fijn leven met haar vriend en twee zoons, terwijl ze haar dagen vult als studentbegeleider bij Windesheim. Ondanks haar comfortabele omstandigheden, besefte Yvette dat ze voornamelijk omging met mensen die op haar leken - hoogopgeleide tweeverdieners met een vergelijkbare achtergrond. Hoewel ze van haar vrienden en familie houdt, begon ze een hunkering te voelen naar verbinding met mensen met diverse achtergronden en levenservaringen.

 

Tijdens een gesprek met Arnold Messelink, een oude bekende met wie ze eerder had samengewerkt aan een project voor statushouders, hoorde Yvette voor het eerst over BindDing. Arnold deelde zijn visie over het samenbrengen van mensen die elkaar anders niet zouden ontmoeten, en Yvette was meteen geïntrigeerd. Samen met Arnold, Bente en later Cassie, begon ze aan het avontuur om samen BindDing op te zetten.

 

Voor Yvette was de trigger om deel te nemen aan BindDing duidelijk. Ze zag hoe onze samenleving steeds individualistischer werd en hoeveel mensen te kampen hadden met eenzaamheid en gebrek aan verbinding. Als studentbegeleider zag ze dit fenomeen ook onder studenten, wat haar motiveerde om zelf actie te ondernemen en het verschil te maken.

 

BindDing bracht een nieuw perspectief in het leven van Yvette. Als lid van de allereerste groep die in februari 2023 van start ging, genoot ze van de diepgaande gesprekken en het gevoel van verbondenheid. De diversiteit binnen de groep maakt de gesprekken verrijkend en verfrissend. Er is ruimte voor alles, zonder taboes, en bovenal is er respect voor elkaar.

 

BindDing volgens Yvette

De magie van BindDing zit voor Yvette hem in het écht willen leren kennen van nieuwe mensen:  “Het is bijzonder dat er al veel met elkaar wordt gedeeld terwijl je elkaar nog amper kent. Dat is echt de kracht van de groep. Als je je écht openstelt en oprecht, zonder oordeel mensen leert kennen dan is het een enorme verrijking. Ook als je zelf een groot sociaal netwerk hebt. Misschien dan wel juist.”

 

Over Bindding Met Binding bouwen wij aan groepen waar jij deze ontmoeting met anderen kan hebben. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen! Woon eens een BindDing Café bij of neem contact met ons op als je meer wil weten.

144 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page