top of page

"Er staat nu altijd iemand voor mij klaar" | Cassie's BindDing verhaal

Bijgewerkt op: 11 mrt.

Cassie heeft niet zoveel contact met haar buren of anderen in haar omgeving. Toch heeft ze de behoefte aan sociaal contact. Sociaal wat verder gaat dan een oppervlakkig praatje tijdens het uitlaten van haar hond. Echte gesprekken met mensen met dezelfde interesses of juist een compleet andere kijk op het leven. Uit haar comfortzone stappen, haar eigen bubbel doorbreken en de verbinding aangaan.


Omslag

Via iemand van Creating Balance hoorde Cassie over BindDing. Het idee om deel uit te maken van een groep die open stond voor diepgaande gesprekken en echte connecties, wekte haar interesse. Ietwat terughoudend stapte ze erin, niet zeker of ze haar hele 'hebben en houden' wilde delen. Maar de verhalen van anderen raakten haar, ze voelde herkenning en geleidelijk aan voelde de groep als een veilige plek om haar eigen verhaal te delen. BindDing opende een nieuwe wereld voor Cassie. Het gaf haar een steunnetwerk, een groep mensen waar ze altijd op kon terugvallen. De informele bijeenkomsten waren altijd gezellig, daarom was de drempel om te gaan laag. Hoewel Cassie voorheen moeite had met het huis uit komen, ging ze ineens met veel plezier naar de BindDing bijeenkomsten.


In de BindDing-groep

De gesprekken in de groep waren waardevol. Iedereen voelde zich gehoord en gezien, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is in andere sociale situaties. De toewijding om naar elkaar te luisteren en aandacht te schenken aan elkaars verhalen was hartverwarmend. En het feit dat de groep constant bleef, zonder veel verandering in samenstelling, zorgde voor een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid. "Het lijkt wel alsof bij elke bijeenkomst onze band steeds hechter wordt."


BindDing volgens Cassie

"Je komt mensen tegen, het is een klein groepje mensen die elkaar normaal gesproken niet tegen zouden komen (ander werk, andere wijk of wat dan ook) om andere mensen te leren kennen. Ze staan voor je klaar, ze luisteren graag. Je krijgt er voldoening uit. Ook als je even geen zin hebt om iets te zeggen, je luistert ook naar elkaar. Je komt als groepje bij elkaar en je gaat met elkaar praten, dingen ondernemen, voor elkaar zijn, of elkaar helpen waar mogelijk of iemand heeft vast nog wel tips waar je dan de nodige hulp of adviezen kan krijgen. Je voelt je niet alleen."


Cassie kon niet genoeg benadrukken hoezeer BindDing haar leven veranderde. Het is niet zomaar een praatgroepje; het bood een scala aan ervaringen, van diepe gesprekken tot lachen en spelletjes spelen. Het is een ervaring die ze iedereen aanraadt - je moet het gewoon een keer meemaken!

Over Bindding

Met Binding bouwen wij aan groepen waar jij deze ontmoeting met anderen kan hebben. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen! Woon eens een BindDing Café bij of neem contact met ons op als je meer wil weten.

160 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page